Actueel

12 augustus 2024

Oplevering Manege Wolfshoeve Huijbergen

De nieuwbouw van de manege met brasserie in Huijbergen is opgeleverd!

De paarden van paardenbedrijf de Wolfshoeve in Huijbergen zijn verhuisd naar hun nieuwe onderkomen. De afgelopen tijd is er – om de al bestaande manege heen – een nieuw gebouw gebouwd. Zo bestaat het nieuwe gebouw uit twee verdiepingen, met op de bovenste verdieping twee grote rijhallen.

Bijzonder mag het gloednieuwe gebouw te noemen zijn. Het bestaat namelijk uit twee lagen: de onderste verdieping biedt ruimte aan vijftig stallen. En de verdieping daarboven bestaat uit twee grote rijhallen. Een ander noemenswaardig onderdeel van het hippisch centrum is het equiduct: een paardenbrug. “Die hebben we gemaakt zodat we op een veilige manier onze paarden in de hoger gelegen rijhallen kunnen krijgen.” Hiervoor is veel onderzoek gedaan naar hoe steil de helling mag zijn en wat de veiligheidseisen zijn. Ook zijn er extra ruwe tegels gelegd zodat de paarden niet uit kunnen glijden.

Over ieder detail is nagedacht. Zo hebben de pensionklanten hun eigen ‘deel’ in het nieuwe gebouw, met hun eigen zadelkamer en eigen poetsplaatsen. In iedere stal zit een klein kastje gebouwd, waarin de spullen van het bijbehorende paard liggen. En er is een draaiende voerbak zodat makkelijk in de gaten gehouden kan worden of een paard zijn eten wel of niet opeet.

Op 28 en 29 september ben je van harte welkom om het gloednieuwe en unieke gebouw te komen bekijken.

Deel dit bericht
Terug naar overzicht